cs en de

Fotogalerie

kategorie

Kurz - bezlepkové pečení 21. Červen 2021 Kurz - bezlepkové pečení

Dne 21.6.2021 proběhl na OZS v Jihlavě kurz bezlepkového pečení s lektorkou kurzu paní Vladěnou Halatovou, kterého se zúčastnili i naši žáci 2. ročníku oboru kuchař-číšník. Naučili jsme se, jak připravit výborný bezlepkový chleba, koláče nebo sachr dort.

Seminář s vůní Orientu 21. Červen 2021 Seminář s vůní Orientu

Pro žáky druhého ročníku oboru kuchař - číšník na závěr školního roku voňavý kurz. Žáci se na tomto základním kurzu vaření naučí vlastnoručně připravovat pravé indické placky chapati, přesně tak, jak to dělají v Indii nebo Nepálu. Doplní si znalosti o koření a práci s ním a uvaří si lahodný nápoj Masala. Na semináři nechybí ani poutavé vyprávění o dobrovolnicení v restauracích a hotelech na Srí Lance, Indii nebo Nepálu. Za tuto milou návštěvu děkujeme Tomáši Stankovskemu, který k nám zavítal z Jindřichova Hradce a žáky doslova nadchnul! Těšíme se na další CHAI TIME s TOM CHAi.

Projektový týden CR1 16. Červen 2021 Projektový týden CR1

Ve dnech 10. – 16.6.2021 se studenti prvního a druhého ročníku oboru „Cestovní ruch“ zúčastnili Projektového týdne. Úkolem studentů bylo připravit si odborný výklad na zadaná témata. Byli rozděleni do skupin po 5–6 studentech a každá skupina zpracovala výklad a naplánovala trasu prohlídky pro ostatní spolužáky. Příklad témat z projektového týdne: areál třebíčského zámku, bazilika, život mnichů a benediktýnská regule, Židovská čtvrť a hřbitov, Karlovo náměstí a Hasskova ulice, pomníky 2. světové války… Studenti taktéž absolvovali prohlídky s profesionálním průvodcem, kde měli možnost sledovat jeho práci. Navštívili jsme Zadní synagogu a Dům Seligmana Bauera, Baziliku a městskou věž. Projektový týden splnil svůj cíl – tj. aby si studenti v rámci praxe vyzkoušeli vyhledávání a získávání podkladů na zadané téma, reálnou práci průvodce s výkladem a celkovou organizaci skupiny klientů při prohlídce.

Praktická maturitní zkouška 2021 18. Květen 2021 Praktická maturitní zkouška 2021

Dne 17.5.2021 se konala v budovách naší školy praktická maturitní zkouška. Žáci předváděli dovednosti, které se za 4 roky studia naučili, jako například přípravu rautové tabule, vyřezávání z ovoce, přípravu kávy či různých teplých a studených pokrmů. U oborů obchodní akademie pak práci s účetním programem, práci s MS Word a Excel a výpočet různých účetních příkladů. Všem úspěšným absolventům gratulujeme.

On-line švýcarská kuchyně a masopust 28. Únor 2021 On-line švýcarská kuchyně a masopust

V neděli 28. 2. 2021 se konala kulinářská soutěž na téma On-line švýcarská kuchyně a masopust, kde si účastníci mohli připravit polévku Bündner Gerstensuppe, koláč Cholera a švýcarský mrkvový dort Rüeblitorte. Kromě vaření se v on-line vysílání povídalo také o tradičních masopustních zvycích, které se i dnes ve Švýcarsku hojně dodržují. Mezi účastníky, kteří se do soutěže zapojili, byly studentky z HT1 Anežka Cafourková, Lucie Krištofová, Tereza Valová a Tereza Zahradníková. Mezi první pětici nejlepších soutěžících, kteří získali od pořadatele švýcarský turistický balíček patří z HT1: Tereza Zahradníková a Tereza Valová.